Доброго Дня! На сайті #Черенки є можливість слухати Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! Для пошуку по сайту введіть запит в форму пошуку (справа зверху), перегляньте наш каталог Потрібна ще інформація - Клікайте тут: Карта Сайта Черенки Плодових
Наші телефони на сторінці Контакти.
Переклад з оригіналу може бути машинним.
+++++++++++++++++++++++

Смородина сорт Мрія київська

Надранній сорт, виведений 1987 року селекціонером П. З. Шеренговим на випробувальних ділянках кафедри садівництва Національного аграрного університету.

Родовід. Ранні сорти Нестор Козин і Голубка.

Смородина Мрія Київська
Смородина Мрія Київська

Кущ. Невеликий, слаборозлогий, невисокий (заввишки до 1,3 м). Прикореневі пагони не численні, не товсті. Під час вкорінення задеревілих живців (рос. черенков) можуть виникнути труднощі, проте чудово розмножується відводками та молоденькими, зеленими живцями. Китиці короткі, не густі, досить щільно розміщені на пагонах.

Плід. Ягоди середні та великі (1,6 г– 4 г), здебільшого однакові за розміром, округлі, чорні, матові. Шкірочка середньої щільності й міцності, із сухим відривом. М’якоть ясно-зеленого кольору, приємного кисло-солодкого смаку (дегустаційна оцінка — 4,3–4,7 бали); містить: сухих речовин — 17,2%, цукрів — 7,9–8,2%, органічних кислот — 2–2,5%, вітаміну С — 180–223 мг/100 г.

Запилювач. Самозаплідний.

Дозрівання. Плоди дозрівають дуже рано, але цей процес у них тривалий, тому їх споживають переважно у свіжому виді, хоча вони цілком придатні й для різних видів технічної переробки.

Стійкість до морозів. Висока.

Стійкість до хвороб. Сорт стійкий до борошнистої роси та стовпчастої іржі.

Придатність сорту. Ягоди здатні переносити тривале транспортування, використовуються в свіжому вигляді та для приготування продуктів переробки. Сорт Мрія Київська перспективний для вирощування в колективних і дачних садах, на присадибних ділянках.

Цей сорт – гідний конкурент сортам Селеченська та Кентавр.

Подобається публікація - натисніть на кнопку, поділіться з друзями в соц. мережах. На сайті можна написати коментар чи запитати, внизу під публікацією. (без реєстрації)
+++++++++++++++++++++++
Дякуємо за перегляд публікації сайта черенки плодових, якщо вас цікавлять черенки певного сорту чи наш каталог з пропозицією саджанців, малини, клубніки, годжі та інших рослин та продуктів з пасіки - будьласка перегляньте наш каталог за цим посиланням. Потрібна ще інформація - Клікайте тут: Карта Сайта Черенки Плодових
Наші телефони на сторінці Контакти. +++++++++++++++++++++++
Прокрутити вгору