Доброго Дня! На сайті #Черенки є можливість слухати Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! Для пошуку по сайту введіть запит в форму пошуку (справа зверху), перегляньте наш каталог Потрібна ще інформація - Клікайте тут: Карта Сайта Черенки Плодових
Наші телефони на сторінці Контакти.
Переклад з оригіналу може бути машинним.
+++++++++++++++++++++++

Клубника Мармелада Полуниця Мармелада

Полуниця Мармелада (рос. Клубника Мармелада, італ. Marmolada Onebar) — великоплідний сорт італійської селекції, отриманий 1989 року шляхом схрещування сортів Горелла і Холідей.

Полуниця Мармелада (Клубника Мармелада)
Полуниця Мармелада (Клубника Мармелада)

Кущі компактні, середньорослі, потужні, із припіднятим листям; формують велику кількість квітконосів, спрямованих догори; чудово розмножуються. Урожайність — на рівні 750–850 г із куща (або 12,5–17 т із гектара). Мармелада найбільш продуктивна на 2-й рік плодоношення, на 3–4-й урожайність падає, посадковий матеріал слід замінити.

Ягоди Мармелади практично одного розміру (приблизно 25–30 г), проте за посиленої агротехніки можуть сягати і 50 г. Форма плодів правильна, конусоподібна, кінчик загострений і злегка приплющений. Насіння жовте, вдавлене. Ягоди мають привабливий товарний вигляд — яскраво-червоне забарвлення, блиск (наче вкриті лаком); виглядають ефектно. У разі повного дозрівання стають темно-червоними, дещо м’якішими, аніж при технічному дозріванні. М’якоть соковита, солодка, в міру щільна. Смак ідеально збалансований (вдала пропорція цукру і кислоти — кислинка ледь відчувається), цукристість висока, чудово виражений суничний аромат, ледь відчутне насіння.

Сорт середнього терміну дозрівання. Урожай збирають на початку – в середині червня (повністю ягоди дозрівають у середині червня). Плодоносить одноразово, однак зрідка може давати врожай двічі за рік.

Стійкий до низьких температур (витримує до -30°С), однак у малосніжні зими потребує прикриття тирсою, соломою чи кукурудзяними качанами.

Характеризується середньою стійкістю до хвороб і шкідників: слабо стійкий до бурої та білої плямистостей, проте стійкий до вертицелізного в’янення та хвороб корневої системи.

Сорт перспективний для комерційного вирощування і садівництва завдяки високій урожайності. Технічно зрілі ягоди мають високі показники транспортабельності: переносять перевезення на далекі відстані, певний час можуть зберігатися у свіжому вигляді. Навіть повністю дозрілі ягоди Мармелади не течуть, не мнуться і не пускають сік. Технічно зрілі ягоди зберігають форму навіть за умови транспортування у ящиках, де із них складено шари заввишки по 15–20 см.

Мармелада чудово зберігається. Ягоди можна заморожувати, сушити, споживати як десерт і переробляти на варення, конфітюри тощо.

Полуниця Мармелада (Клубника Мармелада)
Полуниця Мармелада (Клубника Мармелада)
Полуниця Мармелада (Клубника Мармелада)
Полуниця Мармелада (Клубника Мармелада)
Подобається публікація - натисніть на кнопку, поділіться з друзями в соц. мережах. На сайті можна написати коментар чи запитати, внизу під публікацією. (без реєстрації)
+++++++++++++++++++++++
Дякуємо за перегляд публікації сайта черенки плодових, якщо вас цікавлять черенки певного сорту чи наш каталог з пропозицією саджанців, малини, клубніки, годжі та інших рослин та продуктів з пасіки - будьласка перегляньте наш каталог за цим посиланням. Потрібна ще інформація - Клікайте тут: Карта Сайта Черенки Плодових
Наші телефони на сторінці Контакти. +++++++++++++++++++++++
Прокрутити вгору