Яблуня сорту Мелроуз має в міру густу, овальну крону, дерево сильноросле, чудово себе почуває в усіх кліматичних зонах на території України. Отримали даний сорт шляхом поєднання Ред Делішес та Джонатан Ред ще у 1944 році. Добре відрощує пагони, пробудження бруньок середнього рівня.
Зміст
Плоди
Плоди округлі, досить великі, близько 200 г, зі щільною шкіркою. Поверхня яблук блискуча, гладенька, основне забарвлення жовтувато-зелене, покривне, що займає майже всю поверхню – темно-чевоне. Всередині яблука сорту Мелроуз мають світло-кремову, дуже щільну та соковиту м’якоть, яка виражено ароматна та солодка на смак. Сорт вважається зимовим, плоди здатні зберігатись без пошкоджень та зберігати товарний вигляд до 4-5 місяців за звичайних умов, або навіть до 7 місяців у промислових сховищах. Разом з тим, зимостійкість сорту нижче середнього рівня. Зате вони добре переносять засухи, також середньо стійкі до захворювань та шкідників.
Пізній сорт яблук
Врожай можна збирати на 7 рік (у разі висадки високорослого підвою) або вже на 3-4 (у випадку карликового підвою). Дерево 10-річного віку, з середньорослого підвою дає стабільно близько 80 кг яблук щорічно. Споживча зрілість припадає на початок зими, для зняття врожаю – кінець вересня-початок жовтня. Оцінка смаку 4,6 бали, підходять для споживання свіжими або для соків.
Відео яблуня сорту мелроуз