Дерева в результаті виходять з широкою, розкидистою кроною, для хорошого росту рекомендується висаджувати яблуні сорту Глостер за відстані від 5 метрів. Висота дорослого дерева може досягати 8 метрів. Молоді дерева мають пірамідальну крону, дорослі, розростаючись, формують більш округлу. Пагонів виростає не так багато, до недоліків відносять швидкий приріст (10 см і більше). Серед переваг однозначно виділяють високу врожайність, хороший рівень імунітету від враження мучнистою росою, а також високий рівень зимостійкості (до 35°С). Варто зазначити, що при цьому кора чутлива до ультрафіолету і задля уникнення сонячних опіків варто проводити побілку штамбу.
Плоди
Плоди великі (180-200 г) округлі, злегка конічної форми, яскраво-жовтого основного відтінку та з розмитим покривним рум’янцем. М’якоть відтінку крему, соковита, щільна, солодко-кислого десертного смаку. Дегустаційна оцінка визначена, як 4,6 бали. Яблука сорту Глостер багаті на антиоксиданти та мікроелементи, а от вітаміну C в плодах значно менше, ніж в інших сортах. З яблуні віком в 10 років можна зняти до 75 кг врожаю. При цьому яблука добре транспортуються та зберігаються.
Осінній сорт яблук
Перший врожай з’являється вже після 4 років з посадки, на карликових підвоях – уже з 2 року. Показники врожайності збільшуються з кожним роком. Плоди, як правило, знімають у вересні-жовтні. Особливістю сорту Глостер є ще і те, що з тривалістю зберігання у прохолодних сховищах, підвищуються смакові характеристики.