З поширених садових дерев, груша є одним з найпопулярніших після яблук фруктів. Є невибаглива в догляді і стійка до нашого клімату. Даний сорт груші вигідно виділяється на тлі інших. Даний сорт є еталонним, виведений в 50-х роках минулого століття шляхом схрещення двох інших сортів. Високе дерево, округла широкопірамідальна крона. Основні від стовпа гілки ростуть під прямим кутом, досить густі. Плоди починають розвиватися на 2-3 рік після висадки, але рясний урожай можна зібрати не раніше 5-го року. Листя щільне, округлої або овальної форми, середнього розміру. Потребує профілактично-стимулючої обрізки раз на три роки. Для збільшення об’єму і підвищення врожайності використовують калійні добрива. Плоди різних розмірів, від 70 до 400 грам, неправильної форми, ребристі. Шкірка зелено-жовта, з коричневими вкрапленнями, тверда. М’якоть біла, в міру соковита. Смак кисло-солодкий. Сорт вважається зимовим, так як плоди дозрівають в листопаді-грудні. Сорт “Ноябрска Молдавії” (ще називають “Зимова”, Ксена) стійка до захворювань, серед яких грибок кореневої системи і до парші. Завдяки своїм характеристикам з цих груш виходить відмінне варення і компоти, а також повидло і сухофрукти.
Груша Ноябрская Молдавії чи Ксена
Подобається публікація - натисніть на кнопку, поділіться з друзями в соц. мережах. На сайті можна написати коментар чи запитати, внизу під публікацією. (без реєстрації)