Вперше «Абат Феттель» з’явилася у Франції в ХV столітті і швидко поширилася по європейському узбережжю Середземного моря. В Італії та Іспанії її вирощували в промислових насадженнях, також даний сорт відрізняється відмінними параметрами та довгий час займав передові позиції в рейтингу пріоритетів для висаджування. Дерева цього сорту виростають здебільшого середнього росту, мають широку крону, форма пірамідальна. Окремо слід зазначити, що плоди достатньо великі, їх маса легко може перевищити 200 грамів. Тонка і шорстка шкіра має зеленувато-жовтий колір, іноді з легким рум’янцем. М’якоть біла або кремова, велика соковитість, в міру ароматна. Смак стиглої м’якоті солодкий, з пряним присмаком. Попри заявлену морозостійкість, в сильні морози часто спостерігається пошкодження плодових насаджень. Противагою тому є стійкість до парші та інших захворювань. Головними особливостями хорошої груші є терміни зберігання, її висока врожайність і відмінні смакові якості. Довгоживучі сорти-запилювачі залишаються в пошані у сучасного споживача. Любителі сорту оцінюють його на 4,5 бали по 5-ти бальній шкалі. Саме такою є груша «Абат Феттель».
Аббат Феттель груша
Подобається публікація - натисніть на кнопку, поділіться з друзями в соц. мережах. На сайті можна написати коментар чи запитати, внизу під публікацією. (без реєстрації)