Скороплідний середньостиглий сорт, виведений у Швеції та зареєстрований 1970 року. Базовий для виведення нових сортів.
Родовід: сорти Алтайська десертна і шведський Kajaanin Musta-Tamas.
Кущ. Сильнорослий, прямостоячий, припіднятої форми, утворений довгими прямими твердими пагонами заввишки 1,5 м; діаметр крони — 1,5 м. За літо молоді пагони дають гарний вегетативний приріст, що дозволяє сформувати непоганий кущ уже на наступний рік у рослини, посадженої живцем. На другий рік починає рясно плодоносити.
Плід. Ягоди великі (1,3–4 г), чорні, з легким блиском, зібрані в довгі компактні китиці, на кожній із яких формується до 23 штук. М’якоть зеленувата, соковита, має чудовий десертний, винно-солодкуватий смак. Містить: цукру — 6,6%, кислоти — 3,2%, вітаміну С — 3,2% (202 мг). Шкірка у плодів міцна, відрив сухий, після дозрівання ягоди не осипаються.
Запилювач. Самоплідний.
Дозрівання. Належить до сортів середнього терміну дозрівання (на початку липня). Урожай можна поетапно збирати у три заходи завдяки розтягненому періоду дозрівання (що забезпечує свіжою ягодою впродовж 20–25 днів, тож немає потреби садити пізню смородину).
Стійкість до морозів. Характеризується високою морозостійкістю (витримує до -34°С), не боїться пізніх весняних заморозків (може втратити максимум 25% квіткових бруньок). Посухостійкий.
Стійкість до хвороб. Титанія стійка практично до всіх хвороб. На ній не утворюються борошниста роса, бура та біла плямистості. Рослину навіть не вражає антракоз.
Придатність сорту. Титанія високоврожайна — 8–9 т/га (або ж 4–5 кг з куща), чудово підходить для механізованого збирання і транспортування на великі відстані у свіжому вигляді, що дає можливість вирощувати цей сорт смородини у промислових масштабах. Універсальна в застосуванні (ягоди використовують у свіжому, замороженому і переробленому вигляді). Також сорт характеризується підвищеною гібридною потужністю.