Ранньо-середній високоврожайний сорт інтенсивного типу. Виведений в Інституті садівництва УААН шляхом схрещування гібридної форми А-1-14 (Юність і Зоя) та сорту Мінай Шмирьов селекціонерами К. М. і В. П. Копанями.
Кущ. Середньорослий, слаборозлогий, придатний для механізованого збирання врожаю. Пагони еластичні, з укороченими міжвузлями. Кетяги середні, густі, по 2–3 на рубець, густо розміщені на пагоні.

Плід. Ягоди відносно великі (середньою масою 1,8–2 г, великі — 3,2–3,5 г), одномірні, чорні, блискучі. Шкірочка еластична, міцна, еластична із сухим відривом. М’якоть зеленувато-коричнева, кисло-солодка. Ягоди в міру ароматні (4–4,25 бали); містять: сухих речовин — 13,78–14,23%, цукрів — 8,26–9,18%, органічних кислот — 2,82–3,09%, пектинів — 1,46–1,62%, вітаміну С — 189,22–192,64 мг на 100 г сирої маси.
Дозрівають практично одночасно. Придатні для вживання свіжими, заморожування, різних видів технічної переробки (виготовлення соків, желе, виноматеріалів).
Запилювач. Самоплідний.
Період дозрівання. Середньоранній.
Стійкість до морозів та спеки. Сорт Сюїта Київська відносно посухостійкий.
Стійкість до хвороб. Стійкий до борошнистої роси та іржі, але може пошкоджуватися антракнозом,
Придатність сорту. Високоврожайний (середній показник — 4,3–5,2 кг із куща). З 1995 року сорт Сюїта Київська введений до Реєстру сортів рослин України й рекомендований для всіх зон промислового й аматорського ягідництва. Добре зарекомендував себе в інтенсивних насадженнях із загущеним розміщенням у ряді. У селекції використається для створення дружнодозріваючих інтенсивних сортів для промислового ягідництва.