Сорт Гоферт польської селекції, виведений Інститутом садівництва та квітникарства в Скерневіце.
Родовід. Сорти Голубка і Фертоді-1.
Кущ. Кущі ростуть міцно, мають численні сильні та середньосильні пагони, з тенденцією привідкриватися в міжрядді під вагою плодів. Бруньки невеликі, продовгуваті, відстають від гілки, зовнішня луска злегка антоціанового кольору. Листки середнього розміру, п’ятилопатеві, світлозелені. Суцвіття окремі, середньої довжини.
Плід. Ягоди середньої величини і більші (0,9–1,3 г), смачні (завдяки відповідному співвідношенню цукру й органічної кислоти мають яскраво виражений десертний смак), із гарним ароматом. Плоди містять багато екстракту (17,8%), аскорбінової кислоти (вітамін С) — 240 мг/100 г, а також антоціанового барвника — 340 мг/100 г.
Дозрівання. Плоди дозрівають досить рано, на 8–10 днів раніше за сорт Ben Lomond, кущі дають дуже регулярний і багатий урожай.
Стійкість до морозів. Рослини стійкі до морозів, а квіткові бруньки — до весняних приморозків.
Стійкість до хвороб. Сорт характеризується стійкістю до грибкових захворювань (борошнистої роси Sphaerotheca mors-uvae, а також Cronartium ribicola, стовпчастої іржі) та середньою податливістю на осідання листків.
Придатність сорту. Плоди можна вживати свіжими як десерт або ж використовувати для переробки (наприклад, під час виробництва концентратів), заморожених продуктів тощо. Злегка розлогі кущі та еластичні пагони дають змогу механічного збирання ягід із застосуванням різноманітних видів комбайнів. Сорт перспективний як для промислового, так і для аматорського садівництва.